خواص و کاربردهای گاز اوزون

خواص و کاربردهای گاز اوزون

خواص و کاربردهای گاز اوزون از اوایل دهه نود میلادی مورد توجه پزشکان و متخصصان این امر قرار گرفته است. اوزون تراپی در میان افرادی که به بیماری های مزمن مبتلا هستند بسیار محبوب شده است. استفاده پزشکی ز گاز ازون در شرایط مختلف چند دهه است که در درمان بیماری های مختلف به کمک پزشکان آمده است. علاوه بر این مشخص شده است که گاز اوزون در جلوگیری از ابتلا به عفونت های مختلف موثر می باشد. این موضوع به خودی خود بسیار کمک کنده است و باعث می شود تا سلامت افراد مختلف بدون استفاده از داروهایی با عوارض بالا تضمین شود.

اوزون یک گاز طبیعی است که در جو زمین وجود دارد و در علم پزشکی به صورت مخلوط با اکسیژن مورد استفاده قرار می گیرد. نزدیک به یک صده است که از اوزون پزشکی برای درمان شرایط خاص بهره می برند و تا به اینجای کار روشی امن و بدون عارضه جدی شناخته شده است.

اوزون تراپی امروزه به عنوان یک درمان جدی برای مشکلات مختلف در علم پزشکی استفاده می شود. از این گاز در درمان بیماری های مختلفی مانند بیماری های خود ایمنی و ویروسی استفاده می شود. انجمن غذا و داروی آمریکا از اوزون به عنوان یک دارو یاد کرده است و استفاده از آن را در درمان شرایط مختلف مجاز دانسته است.

جایگزینی اوزون تراپی

محققان در تحقیقات مختلف به این نتیجه رسیده اند که اوزون می تواند سیستم ایمنی را به صورت طبیعی تحت تاثیر قرار دهد. استفاده از داروهای مختلف برای بیماری های مزمن معمولا در مدت طولانی تری اثر می گذارد و در اکثر اوقات عوارض جانبی آن مشکلات دیگری را برای بیمار ایجاد می کند. گاهی اوقات نیز مشاهده شده است برای درمان بیماری نیازمند این هستیم تا دوز دارو را مرتبا افزایش دهیم. به نظر می رسد برای اینگونه بیمارها وقت آن رسیده است که از درمان جایگزین، یعنی اوزون تراپی استفاده کنیم.

اوزون درمانی چیست و چگونه به ما کمک می کند؟

محققان دریافته اند که می توان از اوزون به عنوان یک ماده امن و بدون عوارض جانبی خاص برای درمان شرایط مختلف پزشکی استفاده کرد. اوزون تراپی درمانی شگفت انگیز برای بیماری های مزمن مانند درد سیاتیک، سندرم خستگی مزمن و بیماری های خود ایمنی شناخته شده است.  چیزی که این نوع درمان را شگفت انگیز می کند، غیرتهاجمی بودن آن است. این ماده کاملا طبیعی است و خاصیت سمی ندارد. اوزون پس از ورود به بدن با خون ترکیب می شود و حجم قابل توجهی از اتم های اکسیژن را به سلول های بدن می رساند.

اوزون یک گاز به شدت فعال از نظر واکنش می باشد که از سه اتم اکسیژن تشکیل شده است. از آنجایی که این شکل از اکسیژن بسیار ناپایدار می باشد، پس از ورود به بدن به سرعت تبدیل به آنتی اکسیدان می شود و مواد خارجی مضری که در بدن قرار دارند را از بین می برد. در نهایت با افزایش سطح اکسیژن خون، انرژی در دسترس سلول های بدن افزایش می یابد.

اوزون از طریق راه های مختلفی می تواند وارد بدن شود: اولین راه، استفاده از اوزون به صورت مستقیم درون خون می باشد که باعث می شود اوزون در سرتاسر بدن پخش شود. علاوه بر این ها می توان از طریق گوش ها، مقعد، مثانه و حتی به صورت عضلانی اوزون را وارد بدن کرد.

حالا که می دانیم اوزون چیست و به چه صورت وارد بدن ما می شود، بهتر است به کاربردهای اوزون پزشکی اشاره کنیم:

خواص اوزون تراپی

تقویت سیستم ایمنی

اوزون درمانی می تواند سیستم ایمنی شما را برای جنگیدن با عامل های بیماری زا تقویت کند. اوزون می تواند التهاب ناشی از فعالیت سیستم ایمنی را کاهش دهد. بسیاری از مردم از شرایطی که بخاطر التهاب های مختلف در بدنشان به وجود می آید ناراضی هستند. عوامل التهاب زا معمولا در خون وجود دارند و مشکلات مختلفی را ایجاد می کنند. یکی از آزار دهنده ترین بیماری هایی که بخاطر التهاب به وجود می آید، آسم می باشد.

التهاب می تواند تعادل بین رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدان ها را بر هم بزند. که در علم پزشکی به آن اثر استرسی اکسیداتیو می گوشند. این نوع از استرس ها می تواند باعث ایجاد درد و ناراحتی شوند.

افرادی که به طور منظم اوزون تراپی می کنند به طرز کاملا محسوسی التهاب کمتری دارند و شرایط استرسی اکسیداتیو برایشان اتفاق نمی افتد. اوزون تراپی باعث می شود که التهاب تحت کنترل قرار بگیرد.

همین خواص ضد التهابی اوزون باعث شد که در سال 2014 اوزون رسما به عنوان یک ماده ضد التهاب قوی معرفی شود. بسیاری از بیماری های التهابی و خود ایمنی می توانند با استفاده از اوزون تا حد زیادی درمان شوند.

خاصیت ضد میکروبی اوزون

با مرور زمان باکتری ها یاد گرفته اند که چطور در برابر آنتی بیوتیک ها مقاوم شوند. دانشمندان پیوسته به دنبال این هستند که راه جدیدی برای درمان بیماری های قارچی، ویروسی و باکتریایی پیدا کنند.

مطالعات بیشتر بر روی اوزون نشان داد که این ماده در عفونت های میکروبی نیز می تواند موثر باشد. اوزون تراپی به مرور زمان بر روی عامل عفونت اثر می گذارد. در برخی از بیماری های عفونی مشخص شده است که پس از درمان با اوزون، علائم بیماری طی 48 ساعت به طور کامل از بین رفته اند.

می تواند باعث بهبود آسیب بافت مغز شود

بعد از اینکه یک شخص دچار سکته مغزی می شود، رسیدن اکسیژن به بافت مغز تحت تاثیر قرار می گیرد. قسمتی از مغز که دچار آسیب شده است فاقد اکسیژن رسانی می باشد و در نهایت سلول های آن قسمت خواهند مرد. بهترین راه درمان برای افراد در این مواقع این است که جریان اکسیژن رسانی را به مغز دوباره فعال کنیم.

در یک تحقیقی در سال 2012 مشخص شد که ترکیبی از گاز اکسیژن و اوزون وقتی بر روی مغز اعمال می شود، نه تنها از اسیب و مرگ بیشتر سلول ها جلوگیری می کند، بلکه می تواند باعث بازگرداندن سلول های آسیب دیده شود.

کاهش خطر سکته قلبی

برای کسانی که تا به حال سکته قلبی کرده اند، دور از ذهن نیست که برای بار دوم و یا حتی سوم دچار این مشکل شوند. شواهد نشان می دهد که اوزون تراپی به طور قابل توجهی ریسک اتفاق افتادن سکته قلبی را کاهش می دهد. مکانیسم عمل اوزون در قلب همانند مغز می باشد و با در اختیار گذاشتن میزان زیادی از اتم های اکسیژن در قلب به دبنال این است تا سلئول های مرده را دوباره احیا کند.

هرچقدر اوزون درمانی سریع تر انجام شود، خواص درمانی نیز بیشتر خواهد بود. اگر اوزون درمانی به صورت مداوم انجام شود، ریسک حملات قلبی به شدت کاهش پیدا می کنند.

خواص و کاربردهای گاز اوزون

به سم زدایی بدن کمک می کند

اهمیتی ندارد که ما چقدر در رژیم غذایی خود مراعات می کنیم. ورود سموم مختلف به بدن امری اجتناب ناپذیر است. توکسین ها اثرات بدی بر روی بدن ما دارند و بدن ما را مجبور می کنند برای دفاع از خودش وارد جنگ با آن ها بشود.

پزشکان به ما توصیه می کنند که کارهایی را برای خارج کردن توکسین ها از بدن خود انجام دهیم. در ابتدا باید تغذیه خود را بهتر کنیم، سپس باید به بدن خود استراحت بدهیم و … . اما این ها همگی زمان بر هستند و در کوتاه مدت نمی توانند برای بدنمان کاری بکنند. اوزون به عنوان یک راه حل در اینجا مطرح می شود. اوزون متابولیسم را افزایش می دهد و باعث ایجاد سلامتی می شود.

ترمیم زخم های کهنه

برخی از مطالعا پیشنهاد کرده اند که از اوزون درمانی برای ترمیم زخم های کهنه استفاده شود. اوزون تراپی می تواند نقش تعیین کننده ای در درمان زخم های مزمن به خصوص زخم های دیابتی داشته باشد.

علاوه بر این، بیمارانی که از آفت دهان رنج می برند می توانند از اوزون درمانی به عنوان یک روش موثر استفاده کنند.

رهایی از درد

تحقیقات نشان داده است که حدود هشتاد درصد از مردم جهان به گونه ای از کمر درد رنج می برند. در درمان های نوین، اوزون تراپی به عنوان یک روش تسکین درد با بازدهی بالا معرفی می شود. بنابراین با استفاده از اوزون درمانی می توان از دردهای مزمن زانو و سیاتیک راحت شد.

ترمیم سلول های بنیادی

سلول های بنیادی بطور مداوم در بدن فعالیت می کنند و بافت های تخریب شده را بازسازی می کنند. این سلول ها به کمک قلب، مغز، سیستم عصبی و سایر قسمت های بدن می روند تا میزان آسیب وارده به آن ها کاهش پیدا کند.

تحقیقات اخیر نشان داده اند که اوزون می تواند روند ترمیم را تسریع کند. علاوه بر این سلول های ترمیم شده کیفیت بیشتری نیز خواهند داشت.

اکسیژن رسانی به سلول ها

مرگ بافت ها زمانی اتفاق می افتد که اکسیژن کافی در اختیار سلول ها قرار نگیرد. افرادی که دچار کمخونی هستند بیشتر در معرض این مشکل قرار دارند. مشکل اکسیژن رسانی به بافت ها می تواند دلایل و زمینه های مختلفی داشته باشد.

اوزون درمانی به عنوان یک درمان انتخابی در این مشکل می تواند تا حد زیادی اختلال در اکسیژن رسانی به بافت ها را برطرف کند. بدین منظور اوزون تراپی به صورت اتوهموتراپی انجام می شود تا تمامی قسمت های بدن از مزایای آن بهره ببرند.

پوستی سالم تر

در سال های اخیر، پزشکان از اوزون تراپی برای کمک به مراقبت های پوستی استفاده کرده اند. همانطور که در بالا اشاره کردیم، اوزون باعث می شود که اکسیژن در دسترس سلول ها بیشتر شود.

با افزایش اکسیژن رسانی به سلول ها توسط اوزون تراپی فرآیند ریکاوری و ترمیم سلول ها با سرعت بیشتری اتفاق می افتد. اکسیژن رسانی بیشتر باعث می شود تا پروتئین های کلاژن و الاستیک فعال شوند و همین موضوع باعث می شود پوست شادابی بیشتری داشته باشد.

نتیجه گیری

در این مقاله سعی شد تا مکانیسم اثر اوزون و خواص آن بررسی شود. جهان امروزه به سمتی پیش می رود تا روش های خطرناک با عوارض جانبی زیاد را با روش های سالم تر و غیر تهاجمی جایگزین کند. اوزون درمانی یکی از این روش ها است که توانسته در درمان مشکلات مختلف تا حد زیادی به پزشکان کمک کند. بنابراین اگر مشکل مزمنی دارید و از داروهای خود نتیجه مطلوبی نمی گیرید، بهتر است اوزون تراپی را امتحان کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *