عوارض تزریق اپیدورال در کمر و مراقبت های بعد از آن

عوارض تزریق اپیدورال و مراقبت های بعد از آن

اپیدورال روشی است که شامل تزریق یک دارو، اعم از بی حس کننده یا استروئید به فضای اطراف اعصاب نخاعی می باشد. در حقیقت اپیدورال یک فضای بسیار محدود اطراف نخاع می باشد که می توان از آن استفاده کرد و داروهای مختلفی را به بیمار رساند. هدف کلی از انجام تزریق اپیدورال، درمان دردهای ناحیه ستون فقرات و شکمی می باشد. البته در نواحی دیگر نیز از این نوع تزریق استفاده می شود. در مقالات دیگر به طور کامل درباره تزریق اپیدورال در نواحی مختلف صحبت کرده ایم. در این مقاله قصد داریم تا عوارض تزیق اپیدورال و مراقبت های بعد از آن را برای شما شرح دهیم.

ریسک های تزریق اپیدورال کدامند؟

تزریق اپیدورال به طور معمول بی خطر است. اما با این حال از آن جا که یک روش تهاجمی محسوب می شود ممکن است ریسک ها و عوارضی را به دنبال داشته باشد. این ریسک ها عبارتند از:

داشتن فشار خون پایین

کسانی که فشار خون پایینی دارند، پس از تزریق اپیدورال ممکن است احساس سبکی در سرشان داشته باشند. به همین خاطر اگر شخصی که فشار خون دارد به طور معمول با احتیاط بیشتری این روش برایش انتخاب می شود. البته کاهش فشار خون مرتبط با تزریق اپیدورال به داروی مورد استفاده نیز بستگی دارد.

تجربه سردرد شدید

کمتر از 1 درصد از افرادی که تزریق اپیدورال انجام می دهند ممکن است سردردهای شدیدی را تجربه کنند. علت این موضوع این است که مایع نخاعی از محل سوراخ ایجاد شده برای تزریق نشت می کند و کاهش فشار مایع نخاعی باعث ایجاد سردرد می شود.

ابتلا به عفونت

این موضوع بیشتر به روش تزریق بستگی دارد. خود مایع تزریق شده باعث ایجاد عفونت نمی شود. بلکه رعایت نشدن اصول استریل ممکن است باعث ایجاد عفونت شود. عفونت های رایج ناحیه اپیدورال شامل عفونت در محل دیسک( دیسکیت)، استئومیلیت و یا مننژیت خواهد بود. از آن جا خود مایع باعث ایجاد عفونت نمی شود، بهتر است تزریق اپیدورال را در یک مرکز مطمئن انجام دهید تا از رعایت نکات بهداشتی مطمئن باشید.

حساسیت به دارو

داروهای مورد استفاده در تزریق اپیدورال به طور معمول از سه دسته آرام بخش ها، کورتیکواستروئیدها و استروئیدها می باشند. ممکن است برخی از افراد به داروی خاصی حساسیت داشته باشند. ایجاد واکنش های منفی به دارو مانند گر گرفتگی، واکنش های پوستی( بثورات پوستی) از عوارض رایج حساسیت به دارو می باشند.

خونریزی

این موضوع نیز به تکنیک تزریق بستگی دارد. در مسیر رسیدن به ایپدورال با استفاده از نیدل، رگ های خونی متعددی وجود دارند. اگر در هنگام تزریق یکی از این رگ ها پاره شوند امکان خونریزی وجود دارد. اگر خونریزی کنترل نشود در موارد بسیار محدود می تواند باعث شکل گیری هماتوم( تجمع خون) و یا ایجاد لخته شود.

آسیب به اعصاب

آسیب به اعصاب نیز همانند آسیب به عروق به تکنیک تزریق بستگی دارد. ممکن است نیدل به اعصاب آسیب برساند و عوارضی را به جای بگذارد.

از دست دادن کنترل ادرار و مدفوع

این موضوع کاملا موقت می باشد و بعد از گذشت یک الی دو روز کاملا برطرف می شود. دلیل آن این است که ماده تزریق شده باعث ایجاد فشار در کانال نخاعی می شود و ممکن است عملکرد آن را اختلال رو به رو کند. بنابراین برخی از عملکردها مختل می شود.

افزایش درد

این موضوع نیز کاملا موقت می باشد و بخاطر فشار ناشی از افزایش تجمع مایع در آن قسمت می باشد. با جذب تدریجی دارو در آن ناحیه فشار کاسته می شود و اثرات دارو پدیدار می شود.

عوارض تزریق اپیدورال و مراقبت های بعد از آن

عوارض طولانی مدت تزریق اپیدورال

در حالی که بسیار نادر می باشد، تزریق اپیدورال می تواند عوارض طولانی مدت نیز داشته باشد. این عوارض در موارد بسیار محدود بوجود می آیند و شانس شکل گیری آن ها کمتر از 1 درصد می باشد. این عوارض عبارتند از:

  • نقص عصبی دائمی ناشی از آسیب به نخاع یا ریشه های عصبی
  • درد مزمن ناشی از آسیب به نخاع
  • شکل گیری هماتوم و ایجاد محدودیت حرکتی در اندام های تحتانی

مراقبت های پس از تزریق اپیدورال

تزریق اپیدورال یک روش تهاجمی می باشد که پس از آن نیاز به یک سری مراقبت می باشد. با انجام دادن این مراقبت ها عوارض کمتری تجربه خواهید کرد.

استراحت پس از تزریق

پس از تزریق به دلیل ماهیت داروهای بی حسی ممکن است تا چند ساعت حسی در محل تزریق و اندام های تحتانی نداشته باشید. این موضوع می تواند پاهای شما را نیز درگیر بکند. اما باید بدانید که این مورد موقتی می باشد و پس از چند ساعت از بین خواهد رفت. بهتر است پس از انجام تزریق به صورت استراحت مطلق باشید و دراز بکشید تا زمانی که دوباره احساس کاملی در پاها و اندام های خود داشته باشید. به طور معمول با کاهش اثر داروی بی حسی حالت گزگز و سوزن سوزن شدن در پاهای شما به وجود می آید.

احساس فشار در ناحیه تزریق

در تزریق استروئیدها به ناحیه اپیدورال در ابتدا ممکن است در مححل تزریق احساس فشار داشته باشید. این موضوع کاملا طبیعی است و ممکن است چند روز طول بکشد. بهتر است در این مدت استراحت کنید و از فعالیت های مختلف جلوگیری کنید. رفته رفته فشار از ناحیه تزریق برداشته می شود و اثرات دارو که کاهش درد می باشد نمایان خواهد شد.

برگشتن به رویتن زندگی

پس از انجام تزریق اپیدورال بهتر است تا 24 ساعت از رانندگی کردن، کار کردن با ماشین آلات سنگین و کارهایی که نیاز به تمرکز بالایی دارند خودداری کنید. البته این زمان استراحت تا حد زیادی به دارویی که تزریق کرده اید بستگی دارد.

عدم مصرف الکل

الکل می تواند فرآیند بازتوانی شما را به تاخیر بیندازد. علاوه بر این می تواند بی حسی و حالت گیجی شما را تمدید کند. بهتر است تا چند روز پس از تزریق از مصرف الکل خودداری کنید.

انجام دادن فعالیت های سنگین

درست است که با تزریق اپیدورال همانند گذشته درد را تجربه نمی کنید. اما باید به یاد داشته باشید که مشکل شما به طور کامل برطرف نشده است و احساس بی دردی ناشی از اثر دارو می باشد. بنابراین حرکاتی که به ناحیه تزریق فشار می آورند( فرقی نمی کند که تزریق در محل ستون فقرات باشد یا زانو) نباید انجام دهید. در حقیقت تزریق برای شما فرصتی را به وجود می آورد که بتوانید بدون داشتن مشکل خاصی، به انجام فعالیت های مختلف برای تقویت ماهیچه های خود بپردازید.

تزریق اپیدورال

هزینه تزریق اپیدورال کمر

هزینه تزریق اپیدورال کمر می‌تواند بسته به محل انجام این اقدام پزشکی، نوع مرکز درمانی، تجربه پزشک و نوع خدماتی که ارائه می‌شود متفاوت باشد. به طور کلی، هزینه این عمل می‌تواند از چند صد هزار تومان تا چند میلیون تومان متغیر باشد. برای دقیق‌ترین اطلاعات، بهتر است با کلینیک یا مرکز درمانی مورد نظزتان تماس بگیرید.

جمع بندی

درست است که تزریق اپیدورال عوارضی به همراه  دارد. اما باید در نظر داشته باشید که این عوارض در مقابل فواید این روش ناچیز می باشند. نظر پزشک متخصص در انجام دادن تزریق اپیدورال بسیار مهم می باشد. بهتر است با توجه به عوارض تزریق اپیدورال و نظر پزشک، به گفته او اعتماد کنید و در صورت صلاح دید او، تزریق را انجام دهید. برای دریافت مشاوره با کلینیک دکتر بحرانی تماس بگیرید.

35 thoughts on “عوارض تزریق اپیدورال در کمر و مراقبت های بعد از آن

    • تهمینه بارانی says:

      سلام من الان 8ماهه زایمان کردم امپول اپیدورال زدم ولی دست پام اصلا بی حالن نمیتونم راه برم کاری نمیتونم بکنم زبانم شل میشه ماله همین امپول هست یانه

  1. بدخسانیان says:

    من 1400 اپیدورال انجام دادم برای زایمانم از روز اول کمر درد داشتم تا به الان که 1403 هستیم واقعا درد بدیه و خسته کننده دکتر هم رفتم میگن چیزی نیست

  2. حسین says:

    سلام من یک ماهه که این آمپول را تزریق کردم ولی کف پام بعد از جراحی هنوز مور مور میکنه علت چیه؟؟

  3. عباس says:

    سلام
    من برا مادرم تزریق کردم ولی چند ماهه هنوز مقداری بی حسی تو پاها داره وباید با واکر راه بره دلیلش چیه؟ ایا خوب میشه؟
    ممنون

    • پشتیبان سایت says:

      سلام وقت بخیر، احتمالا از تنگی کانال هست. معمولا بیحسی بطور کامل رفع نمیشه منتها شدتش کم میشه

  4. سحر ميمنت آبادي says:

    سلام روز بخیر
    من شکستگی ستون فقرات مهره دو سه و داشتم جراحی انجام دادم بعد از یکسال که درد داشتم تزریق اپیدورال پیش متخصص درد انجام دادم
    بعد از یک هفته هنوز درد دارم و گاهی درد به پاهام زده میشه و هنگام نشستن بخصوص درد و سوزش دارم
    ممنونم راهنمایی بفرمایید

  5. زهرا says:

    سلام وقت بخیر.بچم ۳سالشه.وعمل سزارین سر انجام داده بودن والان جوری شده ک کمرم ازاونجایی ک سر کرده بودن هی زخم میشه.خوب میشه باز زخم میشه ودرد مبیکنه.حتی دست هم کسی میکشه روی کمرم یا برای ماساژ دادن کمرم واقعااذیت میشم ممنون میشم جواب بدید؟

  6. فاطمه says:

    سلام دیروز هیدوروکورتیزون تزریق کردن به کمرم دردم که بدتر شده پای راستم لگن به پایین دردش؟طوری نمیتونم پاموروزمین بزارم
    زانوم هم سر شده ربطی داره این موضوع به تزریق که پیگیری کنم
    تکرر ادرارم خیلی دیروز داشتم

  7. علی says:

    سلام من ۲۰ روز آمپول اپیدورال انجام داد ولی اصلاً تاثیر نزاشت همچنان پا چپم درد شدید داره یکم راه میرم میگیره نفس نمیتونم بکشم از درد دکتر میگه دوباره باید تزریق انجام بدید ماندم چه کار کنم یک راهنمایی کنید لطفاً

    • پشتیبان سایت says:

      سلام وقت بخیر، ممکنه گاهی لازم باشه که تکرار صورت بگیره.بستگی به شدت وتعداددیسک داره

  8. اسماعیل says:

    سلام
    دیشب اپیدورال تزیریق کردم برا کمر
    امروز بیحالی و کسلی دارم
    جوری که حالت تب گرفته ام وپای چپم از مچ درد میگیره

  9. اشرف says:

    سلام من سه‌شنبه آمپول اپیدورال تزریق کردم ولی هنوز کمرم درد داره وپایین کمرم هم سنگینه چیکار کنم ؟

  10. سید حسین کرد says:

    سلام پسر عمومی من سرطان مغزواستخوان و۴ روز است امپول اپیدورال تزریق کرده و پاهایش بی حس شده و حالت تهوع وتنگ نفس داره چه مدت میکشه تا امپول اثر کنه و این حالتها از بین برود ممنون

  11. فاطمه says:

    سلام ۲۲روز پیش عمل سینوس پیلونیدال داشتم
    و بی حسی نخاعی انجام دادن زخمم خوب شده اما تا ی مدت جای امپول درد میکرد الان سه روزه کمردرد دارم جوری انگار بین مهره های کمرم خشکه خشکه گاهی هم پاهام بی حس میشه
    ایا از عوارض بی حسیه ؟
    و اینکه ایا ورزش میتونه بدترش کنه؟

  12. گلچهره says:

    سلام من بالای یکسال هست که برای زایمانم اپیدورال تزریق کردم
    در ناحیه تزریق کمر درد دارم
    صبحها با کمر درد پا مشیم
    مدادم درد میکنه خم میشم و یا ‌کار زیاد انجام میدم درد میکنه
    اینها تا کی قراره ادامه داشته باشه و آیا راه درمانی هست؟

  13. قبادی says:

    سلام نزدیک به دوهفته هست که مادرم تزریق انجام داده ولی هنوز که سرپا می ایسته کمردردوپای چپ دردداره باید چه کاری انجام بده یعنی عوارض تزریق هست

  14. هانی says:

    سلام وقت بخیر
    مادرم ۱۸ اسفند تزریق اپیدوارال انجام دادن ..بعد از گذشت نزدیک بیست روز پاهاش ورم کرده جای تزریق هم بشدت درد داره و نمیتونن حرکت کنن..الان چ کاری باید انجام بدم برای تسکین درد و ورم پاهاشون..
    ممنون از شما

  15. فاطمه says:

    سلام من تزریق اپیدروال انجام دادم برای کمر، الان بعد دو ماه هنوز جای آمپول هاش سوزن سوزن میشه وکمرم که از قبل درد نداشت درد میکنه این علل جی میتونه باشه با توجه به اینکه دیسک بیرون زره داشتم برام تزریق انجام دادند

  16. اکبری says:

    تزریق اپیدورال تجربه ی خیلی خوبی بود که در کلینیک دکتر بحرانی تجربه کردم . ممنون از دکتر بحرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *